CATRIS
de prosodietrainer

Prosodietrainer English Nederlands

Het finale eindproduct van het project CATRIS is een software applicatie waarmee de prosodie van de gebruiker op een objectieve manier kan gemeten worden. Deze applicatie noemen we de 'Prosodietrainer'. De Prosodietrainer geeft logopedisten de mogelijkheid de prosodische vaardigheden van hun patiënten te evalueren en het programma aan te passen volgens de vereisten van een bepaalde patiënt. De patiënt kan dan deze aangepaste versie van de Prosodietrainer mee naar huis nemen om de therapie thuis verder te zetten.

Voor wie is de Prosodietrainer bedoeld?

De versie van de Prosodietrainer die op deze webpagina te downloaden is, is bedoeld voor gebruik door logopedisten om de prosodische vaardigheden van personen met dysartrie te testen en te oefenen. Het programma kan enkel gebruikt worden voor Nederlandstalige patiënten. Het programma is geschikt voor personen met een lichte tot matige vorm van dysartrie. De software is ongeschikt voor personen met afonie.

Waarvoor kan de Prosodietrainer gebruikt worden?

De Prosodietrainer kan gebruikt worden om prosodische vaardigheden te evalueren en te trainen.

Er zijn momenteel twee prosodische aspecten geïntegreerd in de software: snelheid van spraak (spreeksnelheid en pauzes) en intonatie (onderscheid maken tussen vraag- en mededelingsintonatie).

Derde bètaversie van de Prosodietrainer beschikbaar!

U kan de derde bètaversie van de Prosodietrainer (versie 1.22-beta3) nu hier downloaden. Deze versie is geschikt voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7 en 8. Het downloaden van de software is volledig gratis.

download


In de toekomst zullen latere versies van de Prosodietrainer altijd als gratis download aangeboden worden op deze webpagina.

Indien u graag een e-mail ontvangt wanneer een nieuwere versie van de software beschikbaar is kan u hier uw e-mailadres opgeven:

Uw e-mailadres*:
*Uw e-mailadres zal enkel gebruikt worden om u op de hoogte te houden over de Prosodietrainer en zal niet met derden gedeeld worden.

Gebruikersfeedback

Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw gebruikerservaringen met de bètaversie van de Prosodietrainer. Alle suggesties die volgende versies van de Prosodietrainer beter kunnen maken zijn uiterst welkom. U kan uw suggesties en commentaar met ons delen door gebruik te maken van het feedbackformulier op deze pagina.

Ondersteuning & FAQ

Indien u een vraag of probleem hebt, kan u naar de FAQ pagina gaan om te zien of u hier een antwoord vindt.

Ga naar de FAQ pagina

Indien u het antwoord niet op de FAQ pagina vindt, kan u het feedbackformulier gebruiken om uw probleem uit te leggen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk contacteren.

Ga naar het feedbackformulier